Birthe's Madside

 

Æblemarengs
4 personer

I bunden af et ildfast fad anbringer du en lagkagebund, evt. købt og skåret til efter fadet. Kagen fugtes med lidt saft eller vin, herpå lægges 6 æbler, der er halveret og kogt i en sukkerlage af : 3 dl. vand, 100 g sukker og lidt revet citronskal.

  • Marengs af :
  • 3 æggehvider, gerne frosne
  • 150 g sukker
  • 3 små tsk eddike
  • Pynt :
  • evt. lidt mandelflager

De halve æbler uden kernehus koger få minutter møre i sukkerlagen og lægges med den runde side opad på kagebunden ( der kan vædes med sukkerlagen ).

Herover marengsdejen: Du pisker æggehviderne meget stive, og heri blandes eddiken og halvdelen af sukkeret ( der endelig skal være melis ), og dette piskes godt – sejt – i nogle minutter, hvorefter du let med en ske vender resten af sukkeret i marengsen – endelig ikke piske mere. Nu er dejen fin og stiv og fordeles over æblerne. Lidt mandelsnitter kan drysses over. Bager i ovnen på en rist på nederste rille i 10 min., ved 225°

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside