Birthe's Madside

 

Æblepie
4-6 personer
  • Dej:
  • 4 dl hvedemel
  • 1¼ dl olie
  • ¾ dl mælk
  • Fyld:
  • 4-6 spiseæbler
  • ca. 100 g brombær
  • ca. 3 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 25 g smør

Hvedemel, olie og mælk æltes sammen, og dejen trykkes ud i et tærtefad - også op ad kanterne. Fadet stilles i køleskab i ½ time. Kernehusene fjernes fra æblerne, men de skrælles ikke. De skæres i tynde både. Brombærrene lægges i bunden af tærten og æblerne lægges over i et pænt mønster. Sukker og kanel blandes og drysses over. Hvis æblerne er meget syrlige bruges mere sukker. Æblepien bages ved 200C i ca. 30 min.

Serveres lun med syrnet fløde.

 

 

Birthe's Madside