Birthe's Madside

 

Æblepie 2
  • Dej:
  • 100 g smør/margarine
  • 125 g mel
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • ¾ kg syrlige æbler
  • 1-1½ dl sukker efter smag
  • 2 tsk vanillesukker
  • ¼ tsk nellike
  • ½ tsk kanel
  • Pensling:
  • sammenpisket æg
  • Pynt:
  • sukker

Smuldr fedtstof i melet. Tilsæt æggeblomme og vand. Saml dejen hurtigt. Læg den koldt i ½-1 time. Tænd ovnen på 225 grader C. Skræl æblerne, skær dem i både, og bland dem med sukker og krydderier. Smør et ildfast fad. Læg æblerne i. Udrul dejen på et melet bord, i en lidt større plade end fadet. Læg dejen over æblerne. Tryk den til langs kanten så den danner bølgekant. Klip nogle lufthuller med en saks. Pensl dejen med sammenpisket æg. Drys med sukker. Bages på rist midt i ovnen i 30-40 min.

Serveres lun med crème fraîche, flødeskum el. vanilleis.

Kilde: GOD MAD let at lave

 

 

Birthe's Madside