Birthe's Madside

 

Æbletærte med Orange
4 personer
  • Tærtedej:

  • 200 g mel

  • 100 g smør

  • 1 spsk mælk

  • 1 spsk sukker

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • Remonce:

  • 50 g smør

  • 50 g sukker

  • 1 pose (40 g) pomeransskal

  • Desuden:

  • 3 æbler

  1. Gæren udrøres i lidt lunt mælk.

  2. De øvrige ting til dejen blandes i og der æltes godt, til dejen er blød og smidig.

  3. 2/3 af dejen rulles ud og lægges i en tærteform.

  4. Remoncen røres sammen og fordeles over dejen.

  5. Æblerne skrælles, flækkes og udkernes. Det snittes derefter fint og fordeles derpå over det hele.

  6. Den sidste ½ af dejen rulles ud og skæres i strimler som lægges på kryds og tværs.

  7. Kagen pensles med mælk drysses med sukker og stilles til hævning et lunt sted i ½ time.

  8. Bages midt i ovnen ved 200° i 20 min.

  9. Serveres lun eller kold evt. med flødeskum.

Kilde: Fra bogen "Æblekager fra den gamle skole" udgivet af Det Danske Haveselskab

 

 

Birthe's Madside