Birthe's Madside

 

Engelsk æblepie
6-8 personer
  • Dej:
  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • Fyld:
  • ¾ kg æbler
  • 1 spsk mel
  • 140 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk muskat
  • 50 g rosiner
  • 75 g mandler
  • reven skal og saft af 1 citron
  • reven skal af ½ appelsin

Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne. Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler. Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft. Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. Rul den store ud og beklæd et smurt ovnfast fad el. springform. Forbag ved 200C i 10 min. Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden. Kom smørklatter i mellem. Rul den anden del ud og læg på som låg. Bag ved 200C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.

Serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Kilde: Maiken Schmidt

 

 

Birthe's Madside