Birthe's Madside

 

Engelsk stikkelsbærpie
  • Dej:
  • 175 g smør
  • 50 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl creme fraiche
  • Fyld:
  • 500 g grønne stikkelsbær
  • ca. 100 g sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk kanel

Smuldr smøret i melet. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Lad den hvile indpakket i køleskabet 1 time eller længere.

Fyld: Skyl stikkelsbærrene og nip dem. Bland bærrene med sukker, kartoffelmel og kanel. Rul 2/3 af dejen ud på et melet bord og beklæd en velsmurt tærteform (ca. 24 cm i diamater) med dejen. Fordel bærrene i bunden. Rul resten ag dejen ud og læg den over bærrene som låg. Tryk kanten godt til hele vejen rundt. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud. Bag pien 35-40 minutter ved 200 grader på midterste rille. Server pien lun med iskold flødeskum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside