Birthe's Madside

 

English Apple Pie
  • Dej:
  • 3 dl hvedemel
  • 150 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 5 dl æblemos
  • 1 ½ dl rasp
  • 100 g marcipan
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 1 dl sukker

Kom hvedmel, koldt smør i mindre stykker, sukker og æggeblommer i en køkkenmaskine. Rør det til en jævn dej og lad den hvile i 15-30 min. Du kan også røre den i hånden. Tryk dejen ud i en pieform, ca 24 cm i diameter. Læg æblemos og rasp lagvis i formen. Riv marcipanen groft, kom den i en køkkenmaskine og tilsæt fedtstoffst. Slå 1 æg samt 1 æggehvide ud i skålen, tilsæt hvedemel. Bland det godt og bred derefter dejen ud over æblemosen. Bages ved 200 grader på nederste rille i ca 30 min, lad den køle. Pisk æggehvider og sukker til marengsen til en tyk dej. Bred eller sprøjt den over pien. Bag pien ved 200 grader i ca 6 min, så marengsen bliver gylden. Server pien let afkølet.

 

 

Birthe's Madside