Birthe's Madside

 

Festpie med Bærsovs
  • Dej:
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl malede mandler
  • ½ dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk mandelflager
  • Fyld:
  • 250 g kvark
  • 2 dl flormelis
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • Bærsovs:
  • 500 g jordbær
  • 2 spsk flormelis

Kom hvedemel, mandler, sukker, koldt fedtstof i stykker og æggeblomme i en køkkenmaskine. Kør det hele til en smidig dej og lad den hvile koldt et øjeblik. Rul dejen ud på et melet bord. Dejen skal være større end formen, som bør være 25 cm i diameter. Læg dejen i formen, form kanten jævn og tryk mandelflager ned langs kanten. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200 grader på nederste rille i ca 10 min. Rør kvark og flormelis sammen og tilsæt creme fraiche. Del æggene og kom æggeblommerne i blandingen. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Rør hvedemelet i dejen og vend forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en pieform og bag den ved 200 grader på nederste rile i 25 min, eller til dejen er stivnet, og pien har fået farve. Skyld jordbærrene, nip dem og kør dem til en sovs i en blender sammen med sukkeret. Servér pien med sovsen til.

 

 

Birthe's Madside