Birthe's Madside

 

Fin sommerpie med bær
  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • ½ æggehvide
  • 3/4 dl sukker
  • 2 ½- 3 dl hvedemel
  • Fyld:
  • 100 g marcipan
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 5 dl kirsebær
  • 1 dl sukker

Rør æggebkommer og fedtstof smmidigt. Pisk hele hviden, så den er let at dele. Rør æggehvide og sukker i dejen og rør det smidigt. Tilsæt hvedemel og rør dejen jævn og fin. Lad dejen hvile koldt 1 time. Rul eller tryk dejen ud i en pieform. Træk dejen op ad kanten. Bages ved 200 grader på nederste rille i ca 12-15 min. Lad pieskallen køle. Riv marcipanen groft. Bland den med æggeblommer og tilsæt vanillesukker og den Piskede fløde. Hæld blandingen i formen. Skyl bærrene og læg dem i formen. Drys med sukker. Bages i 15-20 min eller til bærrene er bløde, og tærtem er gylden. Lad den køle. Sigt flormelis over og servér.

 

 

Birthe's Madside