Birthe's Madside

 

Fransk blommetærte
  • Dej:
  • 3 dl mel
  • 125 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • Fyld:
  • 700-800 g blommer
  • 1 dl malede hasselnødder
  • 1 dl flormelis

Kom melet i en skål eller køkkenmaskine. Tilsæt fedtstof i skiver samt sukker og rør, til det bliver en grynet masse. Tilsæt vand og arbejd hurtig dejen sammen. Lad dejen hvile koldt i 30 min. Imens tages stenene ud af blommerne, og de skæres i små både. Rul dejen ud og læg den i en pieform, ca 25 cm i diameter. Tryk dejen godt fast op ad kanten. Stil formen i køleskabet et øjeblik. Prik bunden med en gaffel og drys de hakkede nødder over. Læg blommebådene i et pænt mønster oven på. Bag pien i ca 30 min ved 225 grader. Hvis den bliver for mørk hen mod slutningen, så dæk den til med lidt folie. Tag piene ud af ovnen og drys flormelis over hele kagen. Glasér tærten et øjeblik i ovnen under grillen.

 

 

Birthe's Madside