Birthe's Madside

 

Freddys Girardets citrontærte
  • Dej:
  • 3 dl mel
  • ½ dl sukker
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 3 citroner
  • 1 appelsin
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 3/4 dl sukker
  • Garnering:
  • 1 citron
  • 3 tsk flormelis

Bland mel og sukker og findel fedtstoffet i blandingen. Tilsæt æg og arbejd dejen hurtig sammen. Lad dejen hvile koldt.Pres saften ud af citronerne og appelsinen. Pisk æg, æggeblomme, saft, fløde og sukker til en luftig masse. Pres mørdejen ud i en pieform med løs bund, ca 24 cm i diameter. Prik bunden og bag den ved 200 grader i ca 10 min. Tag pieskallen ud og hæld citronmassen i. Dæmp varmen til 180 grader og bag tærten i ca 20 min eller til cremen er stiv. Skræl citronerne til garnering og skær den i både. Læg bådene i et pænt mønster på tærten og sigt flormelis over. Sæt tærten under grillen i et øjeblik, så overfladen bliver svag gylden. Lad tærten køle og kom den over på et serveringsfad.

 

 

Birthe's Madside