Birthe's Madside

 

Frederiks tærte
  • Dej:
  • 2 æg
  • 1 ½ dl sukker
  • reven skal af 1 citron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ½ dl hvedemel
  • 1 ½ dl grahamsmel
  • Garnering:
  • ½ l jordbær
  • 1 klase grønne druer
  • 1 dåse mandarinbåde
  • 3/4 dl ribsgelé

Kom æg og sukker i en skål. Tilsæt fint reven citronskal og pisk det hele til en let og luftig masse. Kom bagepulver og mælk i og rør rundt. Tilsæt afkølet fedtstof og rør det hele til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt og melet rund form, eller et ovnfast fad, som kagen siden kan serveres i.Bag kagen ved 175 grader på nederste rille i ca 35 min, til den er gennembagt og har fået en fin gylden farve. Lad den køle. Skyld jordbær og vindruer.Fjern stilkene på jord-bærrene, del vindruer på langs og fjern kernerne. Lad mandarinerne dryppe af i et si, men gem saften og dryp lidt over kagen. Læg frugten i ringe eller grupper på tærten. Rør geléen smidig, varm den en anelse hvis den ikke bliver jævn, og dæk frugten med geléen. Lad kagen stå koldt mindst 4 timer.

 

 

Birthe's Madside