Birthe's Madside

 

Frisk citrontærte
6-8 personer
  • Dej:
  • 200 g mel
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • korn fra 1 vanillestang
  • saft fra ½ citron
  • Fyld:
  • 4 æg
  • 150 g flødeost light
  • 1½ dl creme fraiche 18%
  • skal og saft fra 1 citron
  • 100 g sukker
  • 2 spsk Maizena
  • Pynt (kan udelades):
  • 1 ren citron skåret i tynde skiver
  • 150 g sukker

Dej: Ælt alle ingredienser hurtigt sammen og læg dejen på køl 1 time. Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med dejen. Sæt den på køl mens cremen tilberedes.

Fyld: Pisk æggeblommerne med det øvrige og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom fyldet i tærteformen, der bages i en varm ovn, 180 grader i 30-40 min.

Pynt: Kog sukker med citronskiverne indtil det begynder at karamelisere og ligne tykt syltetøj. Smør det på den letafkølede tærte og server kagen, når citronglaceringen er stivnet let.

Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995

 

 

Birthe's Madside