Birthe's Madside

 

Hyldeblomsttærte
  • Dej:
  • 3 æg
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • hele ristede valnødder
  • citronmelisse
  • Fyld:
  • 2 æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 1 dl ufortyndet hyldeblomstersaft
  • 5 blade husblas
  • 3 dl piskefløde

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, ca 5 min. Tilsæt hvedemel og bagepulver rør rundt til dejen er uden klumper. Læg bagepapir i en bradepande, hæld dejen i og bred den ud til en firkant på 25*30 cm. Bages ved 250 grader på nederste rille i ca 5 min til den er gennembagt og har fået lidt farve. Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten. Tag den ud og lad den køle på en bagerist. Træk papiret af og læg kagen på et fad. Pisk æggeblommer og sukker til fyldet luftigt. Tilsæt hyldeblomstersaft. Læg husblas i koldt vand mindst 5 min. Pisk fløden stiv. Kram husblasen godt, læd den i en skål og smelt den i mikroovn i ca 10 sek. Hæld husblasen i æggemassen og rør godt rundt. Tilsæt flødeskum. Rør med lette tag og lad massen stå lidt til den begynder at blive fast. Bred massen ud på kagebunden i et jævnt lag. Lad tærten stå koldt mindst 4 timer. Pynt med valnøddekerner og citronmelisse.

 

 

Birthe's Madside