Birthe's Madside

 

Jordbærtærte 1
  • Dej:
  • 150 g smør
  • 250 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 dl makronrasp
  • Fyld:
  • 400 g friske eller frosende jordbær
  • 4 spsk ribsgele

Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet). Rul dejen ud , så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader på midterste rille og bages i 25 min. Tærtebunden tages ud, lad den stå i formen til den næsten er kold. Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad. Fordel markronraspen i bunden og læg jordbærene på. Tærten overtrækkes med ribsgéele, der lunkent bliver tykflydende. Serveres med flødeskum.

 

 

Birthe's Madside