Birthe's Madside

 

Kanelflan fra Alsace
  • Dej:
  • 3 dl mel
  • 125 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk vand
  • 1 dl piskefløde
  • halve valnøddekerner
  • Fyld:
  • 1 dl sukker
  • 1 1/4 spsk kanel
  • 3 dl piskefløde

Hak mel og fedtstof sammen. Tilsæt sukker, æggeblommer og vand og arbejd dejen hurtig sammen. Du kan også lave den i køkkenmaskinen. Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet ca 1 time. Rul dejen ud på et melet bord. Beklæd en pieform med løs bund, ca 24 cm i diameter, med dejen. Klem den godt fast op af formens kant. Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200 grader på midterste rille. Bland sukker og kanel til fyldet og rør blandingen i 2 dl upisket fløde. Hæld blandingen i pieformen og bag den yderligere 20 min. Lad pien køle og tag den ud af formen. Fløden stivner, når den bliver kold, så pien er let at skære i pæne stykker. Pisk 1 dl fløde til skum og sprøjt små rosetter i kanten. Pynt med halve valnøddekerner.

 

 

Birthe's Madside