Birthe's Madside

 

Kartoffelkage med mandler og chokolade  
4 personer

Tilberedningstid: 1 time 15 min.

  • 400 g kogte mosede kartofler

  • 4 æggeblommer

  • 4 æggehvider

  • revet skal og saft af 1 appelsin

  • 350 g sukker

  • 100 g groft hakkede mandler

  • 100 g chokolade til overtræk

  1. Æggeblommer, sukker, appelsinskal og appelsinsaft piskes godt sammen.

  2. De mosede kartofler piskes sammen med æggeblommemassen, og mandlerne vendes i bagefter. Massen skal være jævn og uden store kartoffelkklumper.

  3. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i æggeblomme-kartoffelmassen.

  4. En stor tærteform (25 cm i diameter) smøres og drysses med hvedemel.

  5. Dejen hældes i tærteformen og bages i ovnen ved 200° C.

  6. Smelt forsigtigt chokoladen og pensl kagen mens den endnu er varm.

Servering: Kan serveres varm som dessert med flødeskum eller is.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside