Birthe's Madside

 

Katrine-blomme-kage 4
4-6 personer
  • 454 g svesker

  • ½ liter vand

  • 125 g sukker

  • 1 stk hel kanel

  • citronskal

  • 50 g mandler

  • 4 dl fløde

  • 1 stang vanille

  • 4 æg

  • 60 g sukker

  • 50 g smør

Bland vand, sukker, helt kanel og citronskal og bring det i kog. Kom sveskerne i og lad dem småkoge et par minutter. Lad sveskerne svale. Fjern stenene og anbring en smuttet mandel på stenens plads. Læg sveskerne i et smurt, ovnfast fad. Bring fløden og den flækkede vanillestang i kog. Pisk æg og sukker sammen. Pisk den kogende fløde i æggemassen. Pisk smørret i og hæld cremen over sveskerne. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Server desserten lun med koldt flødeskum til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside