Birthe's Madside

 

Kirsebærtærte
  • Dej:
  • 3 dl mel
  • ½ dl sukker
  • 125 g smeltet smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand
  • Fyld:
  • 500 g kirsebær
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • kornen fra ½ stang vanille
  • Marengs:
  • 1 æggehvide
  • ½ dl sukker

Kom hvedemelet og sukkeret til mørdejen i en skål. Tilsæt smeltet smør og rør det sammen. Tilsæt æggeblommer og vand og rør dejen smidig. Tryk dejen ud i en pieform, ca 23 cm i diameter, eller rul den ud på melet bord og læg den i formen. Dejen skal gå godt op ad kanten. Gør kanten pæn, gerne med bølget mønster. Skyl kirsebærrene. Lad dem dryppe godt af, del dem i halve og fjern stenene. Læg kirsebærrene i formen. Bland kartoffelmel, sukker og vanillekorn og drys det hele over kirsebærrene. Bag pien ved 225 grader på nederste rille i ca 25 min. Pisk æggehviderne meget stiv, tilsæt sukker og fortsæt med at piske nogle min. Tag pien ud og dæmp temperaturen til 150 grader. Bred marengsen ud over kirsebærrene og lav små toppe på dejen. Stil pien i ovnen og bag den ved 150 grader i ca 15 min eller til marengsen er gylden.

 

 

Birthe's Madside