Birthe's Madside

 

Kokostærte

  • Tærtebund:

  • 175 g mel

  • 125 g smør

  • 50 g flormelis

  • 1 æggeblomme

  • Fyld:

  • kagecreme af 1½ dl mælk

  • 1 æg

  • 1 spsk sukker

  • 2 tsk mel

  • 250 g kokosmel

  • 250 g sukker

  • 2 æg

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 knivspids hjortetaksalt

  • Pynt:

  • 75 g mandler

  • flormelis

Smuldr fedtstoffet i melet til tærtebunden. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen. Læg dejen koldt mindst 1 time. Lav imens cremen. Bring mælken i kog. Pisk æg, sukker og mel sammen. Hæld lidt af den kogende mælk i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog. Lad cremen blive kold. Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 28 cm i diameter med den. Kom den kolde creme, kokosmel, sukker, æg, vanillesukker og hjortetaksalt i en skål og pisk det sammen med en el-pisker. Fordel fyldet over tærtebunden. Skold og smut mandlerne. Skær dem i snitter eller flager og fordel dem over fyldet. Bag tærten ca. 20 minutter ved 200 grader. Sigt et tyndt lag flormelis over tærten.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside