Birthe's Madside

 

Limemousse-tærte med kiwi
8 personer
  • Dej:
  • 300 g marcipan
  • 3 æg
  • Fyld:
  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 1 dl floursukker
  • 1½ lime
  • 2 dl cremefraiche 18%

Riv marcipanen på råkostjernes grove side og den sammen med æggene. Hæld dejen i en tærteform med løsbund, ca. 23 cm i diameter. Bages ved 175 grader i ca. 30 min. Er formen ikke helt tæt, kan der lægges et stykke alu-folie under, så sikrer man sig at dejen ikke løber ud i ovnen. Lad kagen afkøle. Læg husblasen i koldt vand. Del æggene og rør blommerne med sukker. Skyl lime-frugten, riv skallen og pres saften af. Pisk hvider og fløde hver for sig. Vrid husblasen op smelt den i limesaften og hæld det i under omrøring i æggemassen. Tilsæt limeskal og crèmefraîche. Vend den piskede fløde i og derefter hviderne. Hældes i formen og stilles koldt i ca. 3 timer. Serveres med skiver af kiwi og purede hindbær.

 

 

Birthe's Madside