Birthe's Madside

 

Lindas Yummy Scrumtious Æbletærte
"en klassisk fransk æbletærte"
  • Dej:
  • 400-500 gr mandelmel
  • 100 gr smør
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 1 knivspids salt
  • lidt honning (cirka ¼ kop)

Dejen røres ud i en skål og tilsættes nok mandelmel til den bliver "tør".

Herefter sættes skælen med dejen i køleskabet i en halv time, indtil den bliver fast.

  • Fyld:
  • 7 økologiske æbler af almindelig størrelse
  • 1/3 kop honning
  • 2 spsk smør
  • 2 tsk kanel
  • 150 gr valnødder
  • 150 gr mandler
  • 150 gr rosiner
  • vanille saften fra 1 citron
  • 1 spsk vand

Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i tynde skiver. Alle ingredienser til fyld lægges i en tykbundet gryde og koges (uden mere vand end den ene spiseskefuld) i cirka 10 minutter, indtil æblerne er lidt bløde.

  • Pynt på toppen:
  • 1-2 æbler skåret i tynde skiver
  • 50 g knuste valnødder
  • 50 g smuttede mandler, som er skåret i strimler
  • tynde kokosflager kanel

Dejen bredes ud i en tærteform. Fylden fyldes i. Pynt med de tynde æbleskiver i et flot rundt mønster. Bages ved 150-160 grader i mellem 20 og 30 minutter. Hold øje med ovnen, når tiden nærmer sig. Fem minutter før kagen er færdig drysses valnødder, mandler, kokosflager og kanel ud over tærten.

Et scoop - ihvertfald det eneste kendte middel, som til hver en tid kan lokke en travl webmaster væk fra sin computerskærm! :-)

 

 

Birthe's Madside