Birthe's Madside

 

Løgtærte

  • Mørdej:

  • 125 g grahamsmel

  • 125 g hvedemel

  • 125 g smør

  • ½ tsk salt

  • 3/4 dl koldt vand

  • Fyld:

  • ½ kg nye løg

  • 30 g smør

  • 2 æg

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 tsk mel

  • 2-3 spsk mild revet ost

  • salt

  • peber

Hak de to slags mel, salt og smør sammen i en skål. Hæld vandet ved og saml hurtigt dejen med fingrene. Rul den ud og læg den i en smurt tærteform eller smurt ovnfad, lad dejen gå lidt op ad siderne. Prik den med en gaffel og bag den i 15 min. Ved 200°. Løgene pilles, skives, svitses i smørret uden at brune og dampes med salt og peber under låg i 5 min. Fjern så låget og rør i løgene, til væden er dampet bort og tag gryden fra varmen. Pisk creme fraiche, æg og mel sammen, og rør det i løgene. Læg dette på den forbagte bund, drys revet ost over og bag tærten færdig ved 200° i 20 min. Overfladen skal være gyldenbrun.

Servering: Sérver den let afkølet med grøn salat og evt. skiver af skinke.

Kilde: Annette Krogh-Hansen - Leif Jensen

 

 

Birthe's Madside