Birthe's Madside

 

Mandeltærte med appelsin
  • Dej:
  • 300 g marcipan
  • 3 æg
  • 2 dl mel
  • 100 g smeltet smør
  • Glasur:
  • 1 pose mandelspåner
  • 50 g god chokolade
  • syltet appelsinskal
  • reven skal og saft af 1 appelsin

Riv marcipanen groft. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt marcipanen. Pisk det let og luftigt. Tilsæt mel, smeltet fedtstof og reven appelsinskal og hæld dejen i en smurt og raspet springform. Bages på miderste rille ved 175 grader i ca 35 min. Lad kagen køle nogle min inden du lægger den på et serveringsfad. Hæld appelsisaften over og lad den køle helt. Læg mandlerne på en plade og rist dem i ovnen i ca 5 min. Smelt chokoladen i vandbad. Bred chokoladen over kagen og drys med syltet appelsinskal og ristet mandler. Lad kagen stå koldt så chokoladen stivner.

 

 

Birthe's Madside