Birthe's Madside

 

Marcipan-pæretærte
  • Dej:
  • 150 g hvedemel
  • 75 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ¾ dl creme fraiche
  • Fyld:
  • 3-4 skrællede pærer i både
  • 200 g revet marcipan
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 2 dl kaffefløde

Dejen æltes sammen og stilles i køleskabet ca. ½ time. Rulles ud og kommes i en smurt tærteform. Forbages ved 180C i 10-15 min. Afkøles lidt. Æg, mel, sukker og fløde piskes sammen, marcipanen vendes i. Pæreskiverne lægges i den forbagte bund. Æggeblandingen hældes hen over. Bages ved 180C 30-35 min. til tærten er gylden.

Serveres lun med flødeskum.

 

 

Birthe's Madside