Birthe's Madside

 

Marengstærte med hindbær
  • Dej:
  • 4 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl kartoffelmel
  • smør og rasp til formen
  • Fyld:
  • 3 ½ dl hindbærmarmelade
  • 1 ½ dl sukker
  • Marengs:
  • 4 æggehvider

Pisk æg og sukker luftigt. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en smurt og raspet form, ca 22 cm i diameter. Bages på midterste rille ved 175 grader i ca 30 min. Vend kagen ud og lad den køle. Del den i 3-4 tynde tærtebunde. Læg bundene sammen med hindbær-marmelade. Stil tærten på en bageplade. Pisk æggehviderne til hårdt skum og bland forsigtigt sukkeret i. Smør marengsen ud over tærtens top og sider. Bag den i ovnen ved 175 grader i ca 10 min til marengsen har fået en fin farve.

 

 

Birthe's Madside