Birthe's Madside

 

Margits solbærkage
  • Dej:
  • 75 g smør
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2½ dl hvedemel
  • 1½-2 dl friske eller frosne solbær
  • Pynt:
  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk vand

Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt. Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter. Fordel soæbærrene henover. Frosne bær behøver ikke optøes. Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200 grader 25-30 min. I varmluftsovn ved 175 grader ca 30 min. Lad den køle noget af inden den løsnes af formen. Rør evt. flormelis og vand sammen. Fordel gla-suren over kagen og lad det stivne inden kagen serveres. Opbevar kagen køligt. Den er fryseegnet.

Tips: Erstat solbær med andre frosne eller friske bær.

 

 

Birthe's Madside