Birthe's Madside

 

Maxims pæretærte
  • Dej:
  • 2 ½ dl mel
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 2 tsk mælk
  • Fyld:
  • 3 store faste pærer
  • 100 g smør
  • 6 dl vand
  • 1 ½ dl flormelis
  • 3 dl sukker
  • 1 æg
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk maizena
  • 2 kanelstænger
  • 1 1/4 dl piskefløde
  • 150 g mandler
  • Pynt:
  • 3 spsk abrikosmarmelade
  • 1 spsk vand

Hak mel, sukker, salt og smør sammen. Tilsæt æg og mælk og arbejd hurtig dejen sammen. Lad den hvile koldt. Skræl pærerne, del dem og fjern kernehuset. Lad vand, sukker, citron og kanel koge. Læg de halve pærer i og kog dem møre. Tag dem opmed en hulske og lad dem dryppe af. Skold, smut og mal 2/3 af mandlerne og hak resten. Pisk fedtstoffet luftig med en el-pisker og tilsæt sukker, alle mandlerne, æg og mel. Pisk massen jævn og bland der-efter fløden i, lidt ad gangen. Rul dejen ud og tryk den ud i en form med løs bund, ca 24 cm i diameter. Tryk dejen godt fast ud mod kanten og bag den på midterste rille ved 200 grader i ca 15 min. Bred mandelcremen ud i piebunden, læg de halve pærer på med den krumme side opad og tryk dem lidt ned i cremen. Drys med hakkede mandler. Bag tærten i 20-30 min, til cremen er fast og gylden. Passér abrikosmarmeladen gennem en si, tilsæt vand og varm puréen i vandbad. Bred den over tærten.

Tips: Du kan også anvende konservede pærer. Smag da mandelcremen til med 1 tsk stødt kanel i stedet.

 

 

Birthe's Madside