Birthe's Madside

 

Mettes æblekage
  • 2 kg æbler i både
  • ½ dl vand
  • 60 g sukker eller efter smag
  • kornene af ½ stang vanille
  • 50 g mandelflager
  • Dej:
  • 60 g smør
  • 70 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 tsk kanel
  • 90 g fint smuldret rugbrød
  • 3 æggehvider til skum
  • 2¼ dl fløde 13%
  • Tilbehør:
  • flødeskum af 2½ dl piskefløde

Æblerne skrælles og skæres i både. Blomst, stilk og kernehus fjernes. Bådene koges i vandet med vanillekorn og vanillestænger under låg ved svag varme i cirka 5 min. Mere vand kan tilsættes. Sukkeret hældes i, mosen smages til og stilles til afkøling. Vanillestængerne fjernes.

Smør og sukker røres grundigt. En æggeblomme røres i ad gangen, hvor der røres godt mellem hver. Kanel og smuldret rugbrød tilsættes. Æggehviderne piskes netop stive og vendes i brødmassen ad 2-3 gange. Hæld æblemosen i et smurt ildfast serveringsfad. 3/4 af mandelflagerne drysses over. Dejen fordeles over og til sidst resten af mandelflagerne. Fløden hældes ved retten. Fadet stilles nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter, til dejen er bagt.

Serveres lun med flødeskum.

 

 

Birthe's Madside