Birthe's Madside

 

Nem frugttærte

Dejen kan de lave i foodprocessoren, dele i to dele og fryse ned, indtil den skal bruges. Lav flade pakker, så tør de hurtigt. Tærten bages i en form, køles helt af og fyldes med god creme og en dåse velafdryppede frugter.

  • Dej til 2 tærter:
  • 200 g mel
  • 100 g margarine
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • Creme til 1 tærte:
  • 2½ dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 2 spsk Maizena
  • 1 spsk reven citronskal
  • saft af 1 citron
  • Fyld til 1 tærte:
  • 1 dåse blandet, henkogt frugt, evt. lidt hakkede nødder til pynt.

Alle ingredienser til dejen køres sammen i foodprocessoren. Ellers smuldres mel og margarine fint, sukkeret blandes i, og dejen samles med ægget. Den er ret fugtig. Dejen deles og rulles ud på et melet bord. Fold dejen sammen to gange på tværs, så den er nem at flytte med, og læg den i formen. Lad 2-3 cm hænge ud over formens kant. Prik dejen tæt med en gaffel, bag kagen ca. 8 minutter ved 200 grader og skær den overskydende dej væk. Bag lidt længere indtil tærten er sprød og gylden. Tag den ud og lad den køle helt af. Åbn dåsen med frugt og lad saften løbe fre. Pisk alle ingredienser til cremen sammen og varm den igennem under omrøring. Når cremen er tyk og boblende tages den fra varmen. Pisk regelmæssigt, mens den køler af. Tærteskallen lægges på et fad, den kolde creme hældes i skallen, og tærten pyntes med frugt og nødder.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside