Birthe's Madside

 

Nøddebund
  • 50 g malede hasselnødder
  • 55 g sukker
  • 1 æggehvide
  • 2½ dl piskefløde
  • frisk frugt, f.eks. kiwi og skiver af appelsin, der har trukket med nogle skefulde sukker

Pisk hviden halvstiv, tilsæt 1 spsk sukker og pisk den helt stiv. Vend sukker og nøddemel i den piskede æggehvide og smør den ud i en cirkel (ca. 21 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Tegn stregen på bagsiden af papiret-blyantstregen har det nemlig med at smitte af på kagen. Bunden bages ved 160 grader i ca. 40 minutter, eller til den er let og næsten tør. Bagepapiret lægges på et viskestykke i et øjeblik. Derefter er det nemt at trække af den afkølede bund. Lige før serveringen pyntes kagen med flødeskum og frugt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside