Birthe's Madside

 

Nøddetærte med chokoladefrosting
  • Dej:
  • 150 g hasselnødder
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • Frosting:
  • 50 g smør
  • 3 dl flormelis
  • 5 spsk kakao
  • 2 spsk fløde
  • 1 æggehvide
  • Garnering:
  • 25 hele hasselnødder

Mal nødderne i en kværn eller blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det saqmmen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen. Beklæd en springform, ca 22 cm i diameter, med bagepapir. Hæld dejen i og bag den på nederste rille ved 175 grader i ca 40 min. Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold. Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af. Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde i det. Rør i det til det er blevet koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen. Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne.

Tips: Det er vigtigt, at dejen til bunden bliver pisket og ikke rørt.

 

 

Birthe's Madside