Birthe's Madside

 

Oldemors chokoladetærte
Bagværk 4 personer
  • 125 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 spsk vanilliesukker
  • 125 g chokolade
  • 125 g mandler
  • 60 g hvedemel
  • 4 æg
  • Glasur:
  • 50 g smør
  • 70 g kakao
  • 1½ spsk mælk
  • 1 spsk cognac
  • ½ tsk pulverkaffe - kan udelades
  • 1 dl piskefløde - kan udelades

Smut mandlerne. Hak dem eller mal dem. Bryd chokoladen i småbidder og smelt den i vandbad. Rør smørret med vanilliesukker og flormelis. Tilsæt chokoladen med mandeler og æggeblommer. Vend varsomt melet i blandingen og tilføj æggehviderne. Hæld tærtemassen over i en smurt form, drysset indvendigt med lidt mel og bag en times tid ved ca. 170°. Afkøl kagen.

Glasur: Smelt smørret og lad det køle af. Bland det med kakaoen og rør flormelis og mælk i til glasuren er glat og smidig. Smag den til med Cognac - stram evt. smagen op med lidt pulverkaffe. Bred glasuren ud på tærten. Pynt evt. med flødeskum og servér tærten kold.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 25-03-1996.

 

 

Birthe's Madside