Birthe's Madside

 

Saint albray tærte
Bagværk, tærte, ost 6 personer
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 70 g smør
  • ½ æg
  • ½ dl koldt vand
  • ½ tsk salt
  • Fyld:
  • 150 g kogt røget skinke i tern
  • 125 g saint albray i tern
  • 1½ dl cremefraiche 18%
  • 1½ æg
  • ½ tsk fint revet muskatnød
  • 1 tsk provencekrydderi
  • Salt og peber

Dejen æltes sammen til en smidig dej. Den stilles i køleskab i ca. 30 mMin. Dejen rulles ud på en bordplade med lidt mel. En tærteform (ca. 25 cm i diameter) smøres og dejen kommes i formen. Tærtebunden prikkes med en gaffel. Skinketern og saint albray tern kommes på tærtebunden. Cremefraiche, æg, muskatnød, provencekrydderi, salt og peber piskes let sammen. Æggemassen hældes over og tærten bages i ovnen ca. 35 min Ved 200°.

Tips: Istedet for skinke kan f.eks. Anvendes kogte gulerødder i tern.

Tilberedningstid: 1 time og 30 min Heraf arbejdstid: 50 min.

Energi pr. pers: 2550 kilojoule (610 kcal)

Energifordeling: Protein 12% - 18 g kulhydrat 49% - 73 g fedt 39% - 26 g

 

 

Birthe's Madside