Birthe's Madside

 

Skotsk tærte
  • Dej:
  • 3 dl hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • 1-3 spsk vand
  • Mandeldej:
  • 2-3 æggehvider
  • 400 g marcipan
  • Garnering:
  • Grønne og røde cocktailbær
  • 1 ½ dl flormelis
  • ½ tsk citronsaft
  • lidt æggehvide

Kom hvedemelet i en køkkenmaskine, tilsæt fedtstoffet klatvis samt sukker. Kør det til en grynet masse. Tilsæt æggeblommen og vandet, lidt ad gangen, og kør det til en smidig dej. Tag dejen op og form den til en jævn plade på et melet bord. Lad den ligge koldt i 30 min. Pisk hviderne til mandeldejen. Riv marcipanen groft på et rivjern, kom den i en skål og rør den blød med æggehvide. Arbejd massen smidig. Tag mørdejen ud og rul den ud til en firkant, 21*21 cm med en tykkelse på ½ cm. Skær overflødig dej væk, så kanterne bliver lige. Læg mørdej over på en smurt plade og bag den ved 200 grader på nederste rille i ca 20 min, til den er lysebrun. Lad den køle. Bred halvdelen af mandeldejen på mørdejen. Læg resten af mandeldejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 3-4 rækker på hver led, så der dannes et rudemønster. Sprøjt resten af mandeldejen rundt i kanten. Bag tærten ved 225 grader i ca 8 min, så tærten er gylden og mandeldejen er saftig indeni. Læg afdryppede, halve cocktailbær i ruderne, skiftevis grønt og rødt. Rør flormelis,citronsaft og meget let piskede æggehvide sammen til en glasur, der kan sprøjtes. Hæld glasuren i et kræmmerhus af papir med et lille hul og sprøjt glasuren over kagen inden serveringen.

 

 

Birthe's Madside