Birthe's Madside

 

Solbærtærte
4 personer
  • Dej:

  • 150 g mel

  • 100 g smør

  • 2 spsk sukker

  • ½ dl creme fraiche

  • Fyld:

  • 400 g solbær

  • ca. 100 g sukker

  • 50 g meget finthakkede mandler

  • Creme:

  • 3 dl mælk

  • 1 stang vanille

  • 2 æggeblommer

  • 50 g sukker

  • 2 tsk majsstivelse

  • 20 g smør

Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Læg den i køleskabet 1 times tid. Drys solbærrene med sukker.

Creme: Flæk vanillestangen og bring den i kog i mælken. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og pisk det i mælken. Lad cremen lige netop koge op og tag gryden fra varmen. Køl cremen af og tag vanillestangen op. Rul dejen ud og beklæd en tærteform hermed. Læg alufolie og tørrede ærter eller bønner i formen og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader. Fjern folie og bønner. Drys mandlerne i bunden af den forbagte bund. Fordel solbærrene og hæld cremen over. Bag tærten færdig i ca. 20 minutter, til den er let gylden.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside