Birthe's Madside

 

Sprød nøddetærte med æblefyld

Arbejdstid: 30 minutter

Bagetid: Ca. 15 minutter

Ikke fryseegnet

  • Bunde:
  • 125 g smør
  • 120 g mel
  • 75 g sukker
  • 100 g hakkede eller malede hasselnødder
  • Fyld:
  • 4 dl piskefløde
  • 2-3 groft reven æbler
  • 75 g mørk chokolade
  • 1-2 spsk portvin eller sød sherry

Findel fedtstoffet i melet og balnd sukker og de malede nøddekerner i. Saml dejen. Del dejen i tre portioner og tryk hver portion ud til runde plader på bagepapir- brug fingrene, dejen kan ikke rulles. Bag dem ved 200 grader i 5 minutter. Vend groftrevne æbler og halvdelen af den grofthakkede chokolade i fløden, der er pisket til skum. Smag til med portvin eller sød sherry. Læg flødeskumsfyldet mellem bundene lige inden serveringen. Drys med flormelis og kom hakket chokolade på.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside