Birthe's Madside

 

Stikkelsbærkage med kokos

Tilberedningstid: 1 time

  • 500 g modne stikkelsbær
  • 1 dl vand
  • ca. 175 g sukker
  • ½ stang vanille
  • Dej:
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 125 g kokosmel
  • 60 g mel

Kog en lage af vand og sukker, kom stikkelsbærrne i sammen med kornene fra vanillestangen. Lad dem koge til de er næsten møre. Kop dem op i en tærteform eller ildfast fad og smag til. Der må evt. lidt sukker i. Rør smør og sukker sammen, rør æg, kokosmel og mel i og fordel dejen over bærrene. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter til overfladen er gylden og sprød. Serveres lun med iskold flødeskum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside