Birthe's Madside

 

Stikkelsbærpie
  • Dej:
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 150 g smør
  • Fyld:
  • 1 l stikkelsbær
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Bland mel og sukker. Tilsæt æg samt fedtstof, skåret i små stykker. Hak det hele hurtigt sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt i 1 time. Rul dejen ud og læg den i en pieform, 24 ca i diameter. Skær overflødig dej bort og prik kanten med en gaffel. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 15 min. Skyl og rens stikkelsbærrene. Bland sukker og kartoffelmel. Fyld den forbagte piekal med stikkelsbær og drys med sukker og kartoffelmel. Bag pien i yderligere 25 min, eller til stikkelsbærrene er bløde.

Tips: Gem lidt dej og rul den ud til lange strimler. Læg dem i et pænt rudemønster ovenpå pien. Hvis du så pensler dejen med sammenpisket æg, får pien en flot farve.

 

 

Birthe's Madside