Birthe's Madside

 

Sveskepie
  • Dej:
  • 3 dl mel
  • 125 g smør
  • 2 spsk vand
  • Fyld:
  • 250 g svesker med sten
  • 150 g marcipanmasse
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl mandelflager
  • 3 dl piskefløde
  • evt. 2 spsk cognac

Serveringsforslag: Servér pien lunken med det kolde flødeskum til.

Læg svesker i blød i vand i 12 timer. Skær dem derefter igennem på langs og tag stenene ud. Riv marcipanmassen groft og bland den med creme fraiche og reven citronskal. Hak med en kniv mel, fedtstof og vand sammen til en smidig dej eller kom det i en køkkenmaskine. Rul dejen ud i en cirkel på et melet bord og læg den i en pieform, ca 24 cm i diameter. Fyld marcipanmassen i piebunden og tryk sveskerne ned i. Drys med mandelflagererne til sidst. Pisk fløden stiv og smag den evt. til med cognac. Kom flødeskummet op i en skål og stil det i køleskabet til det skal servers.

 

 

Birthe's Madside