Birthe's Madside

 

Svesketærte

Hvis man bruger den frosne butterdej, er tærten meget hurtig lavet. Faktisk kan man, hvis det skal være rigtig nemt, også købe færdig bagefast sveskemos.

  • 3 små plader butterdej
  • 250 g svesker
  • 1 dl madeira eller anden hedevin
  • æggehvide til pensling

Skær sveskerne i grove stykker og damp dem 6-7 minutter i vinen under låg. Lad sveskerne køle af, stadig under låg og mos dem let. Læg to optøede butterdejsplader ovenpå hinanden og rul dem ret tynde ud. Læg bagepapir på en plade og stil en lagkageform på papiret. Læg dejen i formen og tryk den godt ud i kanten. Fyld formen med den afkølede sveskemos og dæk med den sidste dejplader, der er rullet tyndt ud. Tryk kanterne godt sammen, skær dejen af nogle cm udenfor formen og fold overskuddet ind over formen. Stryg med sammenpisket æggehvide og bag tærten ca. 30 minutter ved 200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside