Birthe's Madside

 

Toscake
  • Dej:
  • 3 dl hvedemel
  • 75 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk sukker
  • 1-2 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • 200 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk sirup
  • 100 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk mælk

Bland mel og fedtstof til en grynet masse i køkkenmaskinen eller med en gaffel i en skål. Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen. Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile under folie i mindst 30 min. Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 min. Skyl dem med koldt vand i et dørslag. Smut dem og lad dem køle på et stykke køkkenrulle. Rist dem på en plade ved 200 grader i ca 8 min. Rist hasselnødderne i en bradepande i ca 8 min og gnid dem i hænderne så skallerne går af. Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca 22 cm i diameter. Form en bølget kant op ad formens kant. Lad den hvile i 10 min. Bland sukker, sirup, fedtstof, mel i en gryde. Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge. Kom mandler og nødder i formen og hæld toscadejen over. Bag pien ved 200 grader på nederste rille til den er gylden , 15-20 min. Serveres kold.

 

 

Birthe's Madside