Birthe's Madside

 

Valnøddetærte 2
  • Kaneldej:
  • 25 g sukker
  • 1 knsp salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • 200 g mel
  • 100 g smør
  • 100 g kvark
  • Fyld:
  • ¼ liter valnøddekerner
  • ¼ liter sirup
  • 65 g farin
  • 2 æg
  • korn af ½ vanillestang
  • 1 knsp salt
  • 60 g smør

Blend alle tørre ingredienser til dejen i en foodprocessor. Tilsæt smør og kvark og blend til dejen samler sig til en kugle. Dette kan naturligvis også gøres i hånden. Læg dejen i køleskab 1 times tid. Rul tærtedejen ud og beklæd en rund eller aflang form med dejen og forbag den ved 180 grader, 8-10 minutter. Kom alle ingredienser til fyldet i en tykbundet gryde, varm dem under omrøring til smørret er smeltet, men lad dem ikke koge. Hæld fyldet i tærten og bag den færdig ved 180 grader, indtil den bobler og er gylden, 5-8 minutter.

Kilde: Alt for damerne nr. 49, 1995

 

 

Birthe's Madside