Birthe's Madside

 

Æbletærte
  • Dej:
  • 200 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 4 dl mel
  • smør til formen
  • Fyld:
  • 100 g marcipan
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 1 spsk maizenamel
  • 1 spsk reven citronskal
  • 3 dl syrlig æblemos
  • 1 dl fin hvid rasp

Serveringsforslag: Servéres varm eller lunken med koldt flødeskum.

Rør fedtstof og sukker luftig. Tilsæt ægget. Bland til sidts melet i og det til en dej. Lad den hvile koldt i ca 1 time. Riv marcipanen og bland den med fedtstof, æg, maizenamel og reven citronskal. Smør en form med løs bund og drys mel i den. Beklæd formen med dejen. Dejen skal gå op langs kanten. Læg æbelemos og rasp lagvis i formen. Bred marcipandejen over glat overfladen. Bag tærten ved 200 grader i ca 25 min, til den har fået en fin farve, og dejen virker gennembagt og fast. Sænk temperaturen til 175 grader og lad tærten stå et øjeblik i ovnen.

 

 

Birthe's Madside