Birthe's Madside

 

Abrikos-citronkage

Arbejdstid: 30 minutter

Bagetid: 50-55 minutter

Fryseegnet

  • 1 dåse abrikoser 420 g
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • reven skal af 1 citron
  • 3 spsk citronsaft
  • 4 spsk sukkerlage fra abrikoserne
  • 250 g mel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Glasur:
  • flormelis
  • citronsaft
  • Endvidre:
  • citronskal

Hæld lagen fra abrikoserne, gem den og skær abrikoserne i mindre stykker. Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt reven citronskal. Rør citronsaft og sukkerlage i skiftevis med mel, vanillesukker og bagepulver. Kom dejen i en smurt randform og bag kagen 50-55 minutter ved 175 grader. Rør glasur af flormelis og citronsaft. Glasér kagen og drys med fintstrimlet citronskal.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside