Birthe's Madside

 

Amerikansk æggehvidekage
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 ½ dl sukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 4 dl mel
  • 100 g hasselnødder
  • 2 ½ tsk bagepulver
  • 4 æggehvider
  • ½ tsk salt
  • smør og rasp til formen
  • 1 tsk vanillesukker

Rør fedtstof og sukker luftig i en skål. Bland mel, bagepulver, salt og vanillesukker og rør blandingen i dejen skiftevis med mælken. Riv chokoladen og hak nødderne i dejen. Pisk æggehvider til hårdt skum og vend dem forsigtig ned i dejen. Smør en randform og drys den med rasp. Drys resten af nødderne i bunden af formen. Hæld dejen i formen og bag den ved 200 grader på nederste rille i ca 40 min. Lad kagen køle inden du serverer den.

 

 

Birthe's Madside