Birthe's Madside

 

Appelsin- og nøddekage

  • 150 g Apsikat

  • 250 g hvedemel

  • 150 g hasselnøddekerner

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 revne appelsinskaller

  • 180 g smør

  • 1 vanillestang el. vanillesukker

  • 180 g sukker

  • 2 æg

  • 2 dl kulturmælk

  • 1½ dl appelsinsaft

  • 60 g sukker

  • 3 spsk rom/essens efter smag

  • 150 g abrikosmarmelade

  • 50 g Apsikat

  • 50 g valnøddekerner

  • 1 revet appelsinskal

  • 2 spsk appelsinsaft

  • 100 g flormelis

  1. Hak Apsikat og nødder.

  2. Riv skallen fra appelsinerne.

  3. Tilsæt vanille bagepulver og mel, bland godt.

  4. Rør smør og sukker, kom æg og mælken i, derefter melblandingen, og rør godt.

  5. Hæld dejen i en godt smurt form.

  6. Bag kagen ved 180° C i 45 min.

  7. Imens koges appelsinsaft og sukker op.

  8. Afkøles, og rom tilsættes.

  9. Kagen afkøles i formen.

  10. Sæt kagen i køleskabet i 2 dage, godt tildækket.

  11. Tag kagen ud af formen.

  12. Bland marmeladen og 3 spsk. vand og kog op.

  13. Pensl kagen med varmt syltetøj.

  14. Læg skiftevis apsikat og valnødder på kagen.

  15. Bland appelsinskal, saft og melis. Varm det let i vandbad og rør til glasuren er glat.

  16. Glaser kagen.

Kilde: Jette Larsen

 

 

Birthe's Madside