Birthe's Madside

 

Birgittes æblekage
Kager 1 person
  • 125 g margarine
  • 125 g sukkere
  • 1 æg
  • 125 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 æbler
  • 1 spsk kanel
  • 3 spsk sukker
  • 10 mandler

Margarine og sukker røres sammen. Æg piskes i til dej er remet. Mel og bagepulver sigtes og røres i dejen. Ca. ½ af dejen rulles ud og lægges i springform, der er beklædt med bagepapir. Bages i ca. 10 min Ved 200°. Æblerne skrælles og skæres i tynde både. Mandlerne snittes. Æbler og mandler fordeles på bundesn, drysses med kanel og sukker. Resten af dejen rulles ud og anbringes over æblerne. Trykkes fast langs kanten- stik nogle huller i låget. Pensl, drys med sukker og bag igen til kagen er gylden.

Kilde: Henrik Holten

 

 

Birthe's Madside