Birthe's Madside

 

Chokoladekage med nøddemarengs fra Karin

Meget lækker.

  • 50 g smør eller margarine
  • 125 g sukker (1½ dl)
  • 3 æggeblommer
  • 100 g mel (godt 1½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 2 spsk kakao
  • ½ dl mælk
  • Nøddemarengs:
  • 3 æggehvider
  • 125 g sukker (1½ dl)
  • 50 g nøddekerner

Tænd for ovnen på 175 grader. Rør margarine sammen med sukkeret. Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen, rør godt efter hver. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i fedtstof/æggeblandingen sammen med kakao og mælk. Kom dejen i en velsmurt springform ca. 22 cm. i diameter. Mal nøddekernerne fint i en kværn eller foodprocesser. Pisk æggehviderne stive. Pisk 1/3 af sukkeret i og vend forsigtigt resten af sukkeret i sammen med de malede nødder. Bred nøddemarengsdejen ud over chokoladedejen i formen. Bag kagen på nederste rille i ca. 45 min. Prøv med en strikkepind om dejen hænger ved. Afkøl kagen på en rist.

 

 

Birthe's Madside