Birthe's Madside

 

Chokoladekage med rommarinerede rosiner
  • 150g smør
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 100g lethakkede rosiner
  • 1 god sjat rom
  • 25 g kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 175 g mel
  • ½ dl mælk
  • ½ dl spilkognde vand
  • Glasur:
  • 125 g flormelis
  • 2 spsk spilkogende vand

Kom de hakked rosiner på en dyb takllerken. Hæld rom på og rør rundt. Sæt husholdningsfilm over og lad dem trække i 15 minutter. Smør og sukker røres godt. Rør æggene i et ad gangen og rør til en let og luftig creme. Rør kakao og vanillesukker i sammen med de marinerede rosiner med rommen. Bland mel og bagpulver og rør det i skiftevis med mælken. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter på siderne og læg et stykke bagepapir i bunden. Rør det spilkognde vand i dejen, der straks bredes ud i springformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 grader i ca. 1 time. Løsn kagen forsigtigt i kanten og tag ringen af formen. Køl af. Rør flormelis med vand til glasur, der bredes over den nybagte kage.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside